جستجو کردن
دسته‌بندی‌ها

دفاع ماهوی در دادرسی کار

فهرست مطالب

دفاع ماهوی در دادرسی کار: همانطور که قبلا توضیح داده شده دفاع در دادرسی کار به دو شکل دفاع شکلی و دفاع ماهوی بود که در خصوص دفاع شکلی توضیح دادیم در این مطلب به بررسی دفاع ماهوی می پردازیم.

اگر خوانده نتوانست از طریق وارد کردن ایراد شکلی در دعوا پیروز شود باید به دفاع ماهوی و دفاع به معنی اخص کلمه بپردازد و ابزار خوانده در دفاع ماهوی اصول،دلایل و امارات می باشد از طرف دیگر خواهان نیز در مقام دفاع ناچار است تا به این ابزار توسل جوید.

دفاع ماهوی

سه اصل مهم در دادرسی

اصل عدم در دفاع ماهوی در دادرسی کار

بر اساس این اصل هر موجودی باید وجودش اثبات شود و تا زمانی که اثبات نشده است موجود محسوب نمی شود بر این اساس در علم حقوق هر واقعه یا عمل حقوقی تا زمانی که اثبات نشده است به وجود آمده محسوب نمی گردد.

این اصل از اصول اساسی و مهم ترین اصل در دادرسی است و بر اساس این اصل هر ادعای از طرف کارگر و کارفرما بیان می شود باید ثابت شود؛ چنانچه کارگر،ادعای کارگر بودن می کند باید ادعای خود را در این زمینه ثابت کند و چنانچه کارفرما ادعای پرداخت مزد را دارد باید آن را به اثبات برساند.

اگر چه در آیین دادرسی کار به صراحت به اصل عدم اشاره نشده است اما در بند 1 ماده 1 در تعریف آیین دادرسی کار به طور صریح به کلمه «اصول» اشاره شده است :

مجموعه اصول و مقرراتی است که اصحاب دعوا در مقام مراجعه به مراجع حل اختلاف کار و مراجع مزبور در مقام رسیدگی، مکلف به رعایت و تبعیت از آن می‌باشند.

و همچنین در ماده 87 آیین دادرسی کار بیان میدارد«ارایه دلایل و مدارک دال بر وجود رابطه کار فی مابین طرفین و میزان مزد و مزایای بالاتر از حداقل قانونی و میزان سابقه کار در کارگاه به عهده کارگر و ارایه دلایل و مدارک بر تادیه حقوق مذکور و یا عدم شمول مقررات قانون کار به رابطه طرفین به عهده کارفرماست»همانطور که مشاهده می شود در این ماده بدون اشاره صریح به اصل عدم به واژگان «وجود» و«عدم» اشاره شده است.

بنر قرارداد کار - شکایت از کارفرما بابت بیمه

اصل برائت

از دیگر اصول مهم دادرسی اصل برائت است بر این اساس تا زمانی که ادعا اثبات نشده است مدعی علیه از هر اتهامی مبرا می باشد.

اصل استصحاب

بر اساس این اصل چنانچه یقین سابقی وجود داشته باشد سپس شک شود که آیا یقین سابق وجود دارد یا از بین رفته است اصل بر بقای یقین سابق است به عبارت دیگر اصل بر عدم وجود علتی است که یقین سابق را از بین برده است.

برای نمونه چنانچه یقین داشته باشیم که کارگری به وظایف خود به نحو احسن و به طور متعارف می پردازد سپس شک کنیم و دلیلی برای اثبات شک خود نداشته باشیم باید مرجع رسیدگی کننده بر اساس اصل عدم و اصل استصحاب یقین سابق را بر شک لاحق ترجیع دهد و بر آن اساس عمل نماید.

اگر در حال حاضر با مشکلاتی مانند رد نکردن حق بیمه توسط کارفرما، عدم دریافت حقوق، شرایط نامناسب کاری یا اخراج ناگهانی بدون قرارداد کار مواجه هستید، با کارشناسان حقوقی «کارتامین» تماس بگیرید. ما به شما کمک می‌کنیم تا با بررسی دقیق پرونده و ارائه راهنمایی‌های تخصصی در خصوص مدارک لازم برای شکایت از کارفرما را برای شما هموار کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، با شماره ۷۶۷۹۳۳۰۱-۰۲۱ تماس بگیرید یا فرم مشاوره رایگان با بهترین وکلای اداره کار تهران را پر کنید. همچنین برای مشاهده قراردادهای کار به بانک قراردادهای کارتامین مراجعه فرمایید.

مقالات مرتبط

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های ماه
تعریف كار تابع در قانون کار

تعریف كار تابع در قانون کار: در بررسي فعاليت هايي كه افراد براي كسب درآمد انجام مي دهند دو نوع كار قابل تشخيص است : يكي كاري كه فرد در اشتغال مزدبگيري براي ديگري انجام مي دهد كه به آن كار تابع نيز گفته مي شود و دوم كاري كه در آن پرداختي تحت عنوان مزد انجام نمي شود و در اين نوع اشتغال…

دادنامه 1743 – 1744 هیات عمومی دیوان عدالت اداری

از آنجاییکه پس از صدور برخی آرای مبهم از سوی هیات عمومی دیوان عدالت اداری، بالاخص رای شماره 3328 و به شکل محدودتر رای شماره 186، اختلاف نظرهای عدیده ای بین مراجع حل اختلاف کار و برخی از اعضای جامعه کارگری در مبنای محاسبه سنوات پیش آمد نمود، از آن به بعد و در این مدت حدود یک سال، هیات عمومی دیوان عدالت اداری از هر فرصتی جهت تصحیح اشتباه خود استفاده می کند. ادامه…..

نظریات مشورتی روابط کار

نظریات مشورتی روابط کار از آنجاییکه دستورالعمل های سلسله وار صادره از اداره کل روابط کار وزارت تعاون کار و

دادنامه 3328 هیات عمومی دیوان عدالت اداری

در باب سنوات خدمت بر مبنای آخرین مزد یا حقوق، هر دو ماده 24 و 31 یک موضوع واحد را با دو بیان عنوان مینمایند: «ماده 24 . … بر اساس آخرین حقوق مبلغی معادل یک ماه حقوق به عنوان مزایای پایان کار به کارگر پرداخت نماید.» . «ماده 31 . … کارفرما باید بر اساس آخرین مزد کارگر به نسبت هر سال سابقه خدمت حقوقی به میزان 30 روز مزد به وی پرداخت نماید.»

با کارشناسان ما در ارتباط باشید
جستجو کردن

مشاوره رایگان با وکیل اداره کار

برای رزرو مشاوره رایگان با وکلای کارتامین فرم زیر را تکمیل کنید. همکاران ما در سریعترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.