قانون كار و كارگران پاره وقت

کار نیمه وقت

قانون كار و كارگران پاره وقت: در قانون كار از كار پاره وقت تعريف به عمل نيامده است. ولي مستند به ماده 39 قانون كار مزد و مزاياي كارگراني كه به صورت نيمه وقت و يا كمتر از ساعات قانوني تعيين شده به كار اشتغال دارند به نسبت ساعات كار انجام يافته محاسبه و پرداخت مي شود.

كار پاره وقت فعلي است كه در آن طرفين قراردادكار براي انجام ساعات كار كمتر از ساعات كار قانوني روزانه يا هفتگي و يا ماهانه مورد توافق كارگر و كارفرما قرار مي گيرد ضمن اينكه در مقررات قانون كار ايران كار پاره وقت محدود به زمان معين و مشخص نشده است. و ميزان آن حسب مورد در طول روز يا هفته و يا ماه در بدو استخدام و قراردادكار اوليه و با موافقت طرفين تعيين مي شود.

بر خلاف آنچه تصور مي شود كار پاره وقت به مشاغل خاصي اختصاص ندارد البته در بعضي از مشاغل به لحاظ ماهيت و طبيعت كار نوعا بيشتر كار پاره وقت را طلب مي كند.

مزاياي ضمن و پايانكار كارگران پاره وقت

كساني كه پاره وقت كار مي كنند مشمول كليه مقررات حمايتي قانون كار قرار دارند و يه اين لحاظ تفاوتي بين كارگران تمام وقت و پاره وقت در استفاده از امتيازات قانون كار نمي توان قائل شد و به همين ترتيب به نسبت كاركرد از مزاياي پايان كار (سنوات خدمت) بهره مند خواهد شد.

قانون كار و كارگران پاره وقت: در قانون كار از كار پاره وقت تعريف به عمل نيامده است ولي مستند به ماده 39 قانون كار مزد و مزاياي كارگراني كه به صورت نيمه وقت و يا كمتر از ساعات قانوني تعيين شده به كار اشتغال دارند به نسبت ساعات كار انجام يافته محاسبه و پرداخت مي شود.

اضافه كاري كارگران پاره وقت

اگر كارگراني كه پاره وقت كار مي كنند و وقت مازاد بر ساعات كار توافق شده در قرارداد كار كنند براي مازاد بر ساعات كار پاره وقت مشمول فوق العاده اضافه كاري قرار مي گيرند؟؟؟؟

آيا محدوديت انجام اضافه كاري روزانه يعني تا سقف 4 ساعت در روز براي كارگران پاره وقت نيز بايد رعايت شود؟؟؟؟

پاسخ اينچنين است چون اضافه كاري مازاد بر ساعات كار قانوني تعريف مي شود از اين رو كارگران پاره وقت مازاد بر ساعات كار توافق شده در قرارداد كار كنند.

موضوع اضافه كاري براي اين قبيل كارگران تا محدوده 7 ساعت و 20 دقيقه(ساعت كار قانوني روزانه) مورد پيدا نمي كند.

حق بيمه كارگران پاره وقت

مستند به ماده 34 قانون تامين اجتماعي در صورتي كه بيمه شده براي دو يا چند كارفرما كار كند هر يك از كارفرمايان به نسبت مزد يا حقوقي كه مي پردازند حق بيمه سهم كارگر بيمه شده را از مزد يا حقوق او كسر و به انضمام سهم خود(سهم كارفرما) به سازمان پرداخت نمايد.

با توجه به تفسير فوق در كار پاره وقت نيز كارفرما مكلف است كارگر را با توجه به ماده 148 قانون كار(كارفرمايان مشمول اين قانون مكلفند بر اساس قانون تامين اجتماعي نسبت به بيمه نمودن كارگران واحد خود اقدام نمايند) نزد سازمان تامين اجتماعي بيمه نمايد.

مقالات مرتبط

پربازدیدترین‌های ماه

از دید قانون کار کارفرما کیست؟

به استناد ماده ۳ قانون کار «کارفرما شخصی است. حقیقی یا حقوقی که کارگر (شخصی انجام دادن کار) به درخواست (و دستور (تبعیت دستوری)) و به حساب او در مقابل دریافت حق السعی (تبعیت مزدی) کار میکند.»…..

دفاع ماهوی در دادرسی کار

همانطور که قبلا توضیح داده شده دفاع در دادرسی کار به دو شکل دفاع شکلی و دفاع ماهوی بود که در خصوص دفاع شکلی نوضیح دادیم در این مطلب به بررسی دفاع ماهوی می پردازیم.

تشکلهای کارگری و کارفرمایی

تشکلهای کارگری و کارفرمایی: در اجرای اصل بیست و ششم قانون اساسی (احزاب، جمعیتها، انجمنهای سیاسی و صنفی و انجمنهای اسلامی یا اقلیتهای دینی شناخته شده آزادند مشروط به اینکه اصول استقلال، آزادی، وحدت ملی، موازین اسلامی و اساس جمهوری اسلامی ایران را نقض نکنند …) کارگران می توانند نسبت به تاسیس انجمنهای اسلامی یا انجمنهای صنفی اقدام کنند….

پرداخت بيمه تامين اجتماعي و مرخصي زايمان

ه طور مثال در سال 1401 حداقل مزد روزانه 1393250 ريال تعيين گرديد و مبلغ پرداختي حق بيمه نبايد از اين مبلغ كمتر باشد. و حداكثر سقف واريز بيمه هفت برابر اين حداقل ميباشد (يعني روزانه 9752750 ريال) و از اين مبلغ نميتواند بيشتر باشد.

مشکل خود را به کارشناسان ما بسپرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *