جستجو کردن
دسته‌بندی‌ها
;hvHl,cd

آموزش و اشتغال (بخش اول)

فهرست مطالب

آموزش و اشتغال (بخش اول ) – كارآموز

فصل پنجم قانون كار به سرفصل آموزش و اشتغال مي پردازد.

تعريف كارآموز

از لحاظ قانون كار، كارآموز به افراد ذيل اطلاق مي شود:

1.كساني كه فقط براي يادگيري حرفه يا ارتقاء مهارت در مدت معين در مراكز كارآموزي يا آموزشگاههاي آزاد آموزش مي بينند. كه اين افراد ممكن است كارگراني باشند كه طبق توافق كتبي با كارفرما به مراكز كارآموزي معرفي مي شوند و يا داوطلباني باشند كه شاغل نبوده و راسا خودشان به اين مراكز مراجعه نمايند.

در صورت صدق نوع اول (يعني كارگران شاغلي كه با توافق كتبي با كارفرما به مراكز كار‌آموزي معرفي مي شوند) اين افراد داراي حقوقي به شرح ذيل مي باشند:

عدم قطع رابطه استخدامي.

منظور نمودن ايام كارآموزي در سنوات خدمت قابل قبول نزد كارفرما.

پرداخت مزد كارگر از سوي كارفرما بدون كاهش حق السعي.

و پرداخت كليه مزاياي غيرنقدي مطابق عرف كارگاه.

قطع همكاري در حين كارآموزي

در حالت اخيرالذكر،‌كارفرما قبل از اتمام كارآموزي، بدون دليل موجه حق جلوگيري از ادامه كارآموزي كارگر را نداشته و در صورت قطع رابطه، چنانچه خسارتي به كارگر وارد گردد وي مي تواند به مراجع حل اختلاف موضوع ماده 157 قانون كار مراجعه و درخواست خسارت نمايد. همچنين كارگر مكلف است تا پايان دوره كارآموزي به شكل منظم در دوره ها شركت نموده و دوره كارآموزي را با موفقيت سپري كند.

این تصویر دارای صفت خالی alt است؛ نام پروندهٔ آن قرارداد-کار-کلی.gif است

كارگر نيز متعهد است حداقل به مدت 2 برابر مدت كارآموزي در همان كارگاه اشتغال يابد و در صورتي كه پس از اتمام كارآموزي حاضر به ادامه همكاري نباشد كارفرما مي تواند براي دريافت خسارت، طبق توافق مندرج در قرارداد كارآموزي به مراجع حل اختلاف كار مراجعه نمايد.

آموزش و اشتغال (بخش اول)

كارآموزي كارگران نوجوان

2.كارگران نوجواني كه طبق قرارداد كارآموزي به منظور يادگيري حرفه اي خاص براي حداكثر 3 سال، در كارگاهي معين به كارآموزي توام با كار اشتغال يابند.

2.كارگران نوجواني كه طبق قرارداد كارآموزي به منظور يادگيري حرفه اي خاص براي حداكثر 3 سال، در كارگاهي معين به كارآموزي توام با كار اشتغال يابند.

همانگونه كه گفته شد اين مورد فقط شامل كارگران نوجوان موضوع ماده 80 قانون كار مي باشد (يعني كارگران بين 15 تا 18 سال) و اين افراد شامل كليه مقررات مربوط به كارگران نوجوان موضوع مواد 79 تا 84 قانون كار مي باشند و حداكثر ساعت كارشان 6 ساعت در روز مي باشد.

ضمنا كارآموزي اين افراد در صورتي مجاز است كه از حدود توانايي آنها خارج نبوده و براي سلامت و رشد جسمي و روحي آنها مضر نباشد.

آموزش و اشتغال (بخش اول)

اگر در حال حاضر با مشکلاتی مانند رد نکردن حق بیمه توسط کارفرما، عدم دریافت حقوق، شرایط نامناسب کاری یا اخراج ناگهانی بدون قرارداد کار مواجه هستید، با کارشناسان حقوقی «کارتامین» تماس بگیرید. ما به شما کمک می‌کنیم تا با بررسی دقیق پرونده و ارائه راهنمایی‌های تخصصی در خصوص مدارک لازم برای شکایت از کارفرما را برای شما هموار کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، با شماره ۷۶۷۹۳۳۰۱-۰۲۱ تماس بگیرید یا فرم مشاوره رایگان با بهترین وکلای اداره کار تهران را پر کنید. همچنین برای مشاهده قراردادهای کار به بانک قراردادهای کارتامین مراجعه فرمایید.

مقالات مرتبط

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های ماه
قانون کار در کار خانگی

قانون کار در کار خانگی: در ایران مقررات مدونی راجع به کار خانگی وجود ندارد و در این زمینه در قانون کار نیز قواعدی پیش بینی نشده است با وجوداین به اختصار به توضیح مطالبی در مورد کار خانگی می پردازیم.

قرارداد پیمانکاری تک نفره

افرادی که در قالب قرارداد کار به استخدام کارفرما در می آیند مشمول قوانین کار و قوانین تامین اجتماعی خواهند بود اما افرادی که در قالب قرارداد پیمانکاری تک نفره با کارفرما وارد همکاری می‌شوند نه قانون کار و نه قانون تامین اجتماعی مشمول حال آنها می‌شود و نیازی به پرداخت حق بیمه نداشته و همچنین امکان شکایت از کارفرما در ادارات کار را نخواهند داشت. …

حق بیمه چیست و نحوه پرداخت آن چگونه است؟

حق بیمه چیست و نحوه پرداخت آن چگونه است؟
از جمله مزایای قابل ارائه می توان به حمایت هایی که در زمان بیکاری، بیماری، بارداری، حادثه، فوت، بازنشستگی و یا کمک هایی از قبیل وسایل کمک پزشکی که به منظور اعاده سلامت یا برای جبران نقص جسمانی یا تقویت یکی از حواس به کار‌می‌روند و یا کمک ازدواج و سایر موارد دیگر که شامل حال افرادی میشود که حق بیمه خود را به طور منظم به سازمان تامین اجتماعی پرداخت میشود اشاره نمود. این مزایا علاوه بر….

تغییر حقوقی مالکیت کارگاه

تغییر حقوقی مالکیت کارگاه (ماده ۱۲ قانون کار): به استناد ماده 12 قانون كار. :« هرنوع تغيير حقوقي در وضع مالكيت كارگاه از قبيل فروش يا انتقال به هر شكل، تغيير نوع توليد،‌ادغام در موسسه ديگر، ملي شدن كارگاه، فوت مالك و امثال اينها،‌در رابطه قراردادي كارگراني كه قراردادشان قطعيت يافته است موثر نمي باشد و كارفرماي جديد…

با کارشناسان ما در ارتباط باشید
جستجو کردن

مشاوره رایگان با وکیل اداره کار

برای رزرو مشاوره رایگان با وکلای کارتامین فرم زیر را تکمیل کنید. همکاران ما در سریعترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.