جستجو کردن
دسته‌بندی‌ها
از دید قانون کار کارفرما کیست؟

از دید قانون کار کارفرما کیست؟

از دید قانون کار کارفرما کیست؟

به استناد ماده ۳ قانون کار «کارفرما شخصی است حقیقی یا حقوقی که کارگر (شخصی انجام دادن کار) به درخواست (و دستور (تبعیت دستوری)) و به حساب او در مقابل دریافت حق السعی (تبعیت مزدی) کار میکند.»

به عبارت دیگر در تعریف (کارفرما کیست). میتوان گفت چنانچه شخص حقیقی یا حقوقی (مانند شرکتها و سازمانها) به فردی حقیقی دستور کار در مقابل پرداخت مزد و مزایا دهد، به او کارفرما می گویند.

در ادامه ماده ۳ قانون کار و در تعریف «کارفرما کیست» حالات احتمالی کارفرما را مطرح نموده و بیان میکند. «مدیران و مسئولان و بطور عموم کلیه کسانیکه عهده دار اداره کارگاه هستند نماینده کارفرما محسوب می شوند. و کارفرما مسئول کلیه تعهداتی است که نمایندگان مذکور در مقابل کارگر به عهده میگیرند. »

بدین مفهوم که چنانچه کارفرما فردی را به مدیریت یا سرپرستی کارگاه منصوب نماید، آن فرد نماینده قانونی کارفرما محسوب شده و هر تعهدی که این فرد به کارگران دهد، کارفرمای اصلی مکلف به انجام و برآوردن آن می باشد.

از دید قانون کار کارفرما کیست؟

نماینده کارفرما

انتهای ماده ۳ حدود اختیارات نماینده کارفرما (قائم مقام کارفرما) را مشخص کرده «در صورتیکه نماینده کارفرما، خارج از اختیارات خود تعهدی بنماید و کارفرما آنرا نپذیرد (نماینده کارفرما) در مقابل کارفرما ضامن است. »

بدین مفهوم که اختیارات نماینده کارفرما مطلق نبوده و صرفا در محدوده ای است که کارفرما برای نماینده معین کرده است. و چنانچه شخص نماینده تعهدی مازاد بر اختیارات (تفویضی از طرف کارفرما) به کارگران بدهد باید در مقابل کارفرما پاسخگو بوده و حق شکایت و پیگیری برای کارفرما محفوظ است. (البته این تخلف نماینده، ارتباطی به کارگران نداشته و به هر حال کارفرما مسئول انجام آن تعهد می باشد).

ضمنا خاطر نشان می گردد که گاهی اوقات بدون اینکه کارگاهی وجود داشته باشد میتوان رابطه کارگری کارفرمایی را متصور شد. مثلاً زمانیکه شخصی بر روی وسیله نقلیه شخص دیگر کار کند. که در صورت وجود شرایطی رابطه کارگری و کارفرمایی در این نوع رابطه نیز برقرار خواهد بود.

از دید قانون کار کارفرما کیست؟

صفحه اصلی

مقالات مرتبط

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های ماه
تعلیق قراردادکار در قانون کار

انواع تعلیق قراردادکار در قانون کار:
الف) تعلیق قراردادکار ناشی از علل و عوامل خارج از اراده طرفین
ب) تعلیق قراردادکار ناشی از قوه قهریه و یا بروز حوادث غیرقابل پیش بینی
پ)…..

دادنامه 1463 هيات عمومي ديوان عدالت اداري

با عنایت به اینکه مطابق ماده ۱۶۴ قانون کار ، اعمال هر تغییری در رویه‌های هیأت حل اختلاف به تصمیم شورای عالی کار منوط شده است و مقامات و مسئولین اداری به‌ دخالت در صدور رأی و نحوه رسیدگی در مراجع موصوف مجاز نیستند و با توجه به‌اینکه در بخشنامه مورد شکایت برای هیأت‌های تشخیص و حل اختلاف در رسیدگی و صلاحیت تعیین تکلیف شده و تشخیص صلاحیت در رسیدگی به موضوعات مطابق آیین دادرسی کار، …..

قانون کار و دهیاری ها

قانون کار و دهیاری ماده 41 آیین نامه مقرر داشته که مسئول امور مالی دهیاری بنا به پیشنهاد دهیار و تایید شورای اسلامی روستا منصوب می شود

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

فهرست مطالب

جستجو کردن

مشاوره رایگان با وکیل اداره کار

برای رزرو مشاوره رایگان با وکلای کارتامین فرم زیر را تکمیل کنید. همکاران ما در سریعترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.