جستجو کردن
دسته‌بندی‌ها
کارگاه کجاست

تعریف کارگاه در قانون کار

تعریف کارگاه در قانون کار

به استناد ماده ۴ قانون کار «کارگاه محلی (مکانی) است. که کارگر به درخواست (و دستور) کارفرما یا نماینده او در آنجا کار می‌کند. از قبیل موسسات صنعتی. کشاورزی. معدنی. ساختمانی. ترابری. مسافرتی. خدماتی. تجاری‌. تولیدی. اماکن عمومی و امثال اینها. »

به عبارت دیگر در (تعریف کارگاه) میتوان اینگونه گفت که کارگاه محلی یا مکانی است که کارگر به دستور کارفرما، مکلف به حضور و انجام کار در آن می باشد. اعم از موسسات تجاری، صنعتی، کارگاهها و اصناف و ..

مصادیق کارگاه

شاید از منظر سنتی در فرهنگ و ادبیات ما هر کجا که در آن فعالیت اقتصادی توسط عده ای انجام میشود را کارگاه بنامند لیکن اگر بخواهیم از منظر قانون کار به آن نگاه کنیم کمی ادبیات متفاوت تر یا بهتر بگوییم کاربردی تر استفاده شده است.

در ادامه ماده ۴ قانون کار و در تکمیل تعریف کارگاه بیان میدارد: «کلیه تاسیساتی که به اقتضای کار‌ متعلق به کارگاه اند از قبیل نمازخانه. ناهارخوری. تعاونیها. شیرخوارگاه. مهدکودک. درمانگاه. آموزشگاه حرفه‌ای. قرائت خانه. کلاسهای سوادآموزی و سایر مراکز آموزشی و اماکن مربوط به شورا. و انجمن اسلامی و بسیج کارگران، ورزشگاه و وسایل ایاب ذهاب و نظایر آنها جزئی از کارگاه می باشند. »

تعریف کارگاه در قانون کار

به بیان دیگر صرف حضور در محیط کارگاه برای تعریف جامعی از کارگاه مصداق نداشته و کلیه اماکن و تاسیسات و بطور عام کلیه محلهایی که به واسطه کار کارگر در آن متعلق به کارگاه باشد از قبیل نمازخانه، انبار و … جزئ کارگاه و بخشی از آن محسوب می گردد.

مستفاد از ماده ۱ قانون کار. زمانی که محلی مصداق کارگاه گردید، مکلف به تبعیت از کلیه قوانین کار و تامین اجتماعی می باشد.

صفحه اصلی

مقالات مرتبط

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

4 پاسخ

  1. سلام و عرض ادب

    شرکت ما به کسانی که در شهرستان محل کار به ماموریت بالای 50 کیلومتر اعزام می شوند حق ماموریت پرداخت نمی کند. با این توجیه که کارگر از محل کارگاه خارج نشده است پس به اون تعلق نمی گیرد. دقیق تر توضیح می دهم. ما اداره ای در مرکز شهرستان داریم که به عنوان اداره مرکزی است و یک اداره دیگر در بخش که جزء شهرستان است. حال سوال من این است. اگر من که محل کارم اداره مرکزی شهرستان است، به محلی در بخش ذکر شده (که خود دارای اداره است) اعزام شوم که با اداره مرکزی ما بیش از 50 کیلومتر فاصله دارد به من حق ماموریت تعلق می گیرد یا خیر؟ البته باز هم دو حالت دارد. 1. بیشتر از 50 کیلومتر از اداره مرکزی که من در آنجا مشغول هستم فاصله داشته باشد اما از اداره اقماری در بخش کمتر از 50 کیلومتر فاصله داشته باشد. 2. اینکه از هر دو اداره بیش از 50 کیلومتر فاصله داشته باشد. این موضوع برای شرکت ما بسیار مهم است زیرا به هیچ یک از پرسنل که در شهرستان خود ماموریت می روند مبلغی پرداخت نمی کند و این شرکت وابسته به دولت است. (خصولتی) در حالی که به کارکنان ستادی در مرکز استان به هر ماموریت بالای 50 کیلومتر اعزام شوند حق ماموریت تعلق می گیرد حتی اگر محل ماموریتشان روستایی از همان مرکز استان باشد!

    1. سلام
      تعریف قانون کاملا واضح هست در این خصوص
      اگر محل کار اصلی شما موقعیت الف باشد و گاها به محل ب با فاصله ۵۰ کیلومتر اعزام بشوید به شما حق ماموريت تعلق می‌گیرد.
      اگر در محل الف استخدام شدید اما محل کار شما محل ب تعیین شد و پذیرفتید و هر روز به محل ب رفتید (قطع نظر از محل سکونت) حق ماموريت ندارد!

      1. متشکرم از شما
        در این صورت شرکت ما حق کارکنان شهرستان را ضایع کرده و می کند. برای حصول نتیجه در سریع ترین حالت ممکن باید به چه مرجعی مراجعه کرد یا شکایت برد؟ مدیرعامل، معاونت منابع انسانی و معاونت مالی به هیچ عنوان حرف ما را قبول نمی کنند.

        1. سلام باید از طریق مراج حل اختلاف کار اقدام کنید و حتما به نتیجه میرسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های ماه
نحوه اجرای آرای مراجع حل اختلاف کار

اجرای آرای مراجع دادرسی کار،بر عهده واحد اجرای احکام دادگستری است که توسط مامورین اجرای احکام و به موجب قانون اجرای احکام مدنی،انجام شود.

دادنامه 436 مورخ 1400.03.11 هيات عمومي ديوان عدالت اداري

ماحصل حکم:نظر به اینکه برمبنای نامه شماره ۲۱۲۹۱۱-۱۳؍۱۱؍۱۳۹۳ مدیرکل روابط کار و جبران خدمت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کسب نظر تشکل کارگری کارگاه در تهیه آیین‌نامه انضباط کار واجد جنبه ارشادی (و نه الزامی) اعلام شده، بنابراین نامه مذکور خلاف قانون و خارج از حدود اختیار است و مستند به بند ۱ ماده ۱۲ و ماده ۸۸ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ ابطال می‌شود.

ساعات کار قانونی و موظفی کارگران 1400

در ماده ۵۱ قانون کار ساعات کار هفتگی کارگران قانون کار تعیین شده است. در ماده ۵۲ قانون کار نیز ساعات کار قانونی و موظفی کارهای سخت و زیان آور و زیرزمینی تعیین شده است.

معافیت حق بیمه سهم کارفرما

‌معافیت حق بیمه سهم کارفرما: آیین‌نامه اجرایی تبصره ۵ قانون معافیت از پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایی بدین شرح میباشد:

اعتبار امرمختومه در دعاوی کارگری

امر قضاوت شده به دعوایی گفته می شود که در سابق مطرح شده است و نسبت بدان حکم قطعی هم صادر شده است. چنین دعاوی سابقا برای آن ها وقت صرف شده و نسبت به آن ها رسیدگی صورت گرفته است و اصل هم بر این است که رایی که قطعی می شود تمام مراحل را طی نموده است تا به امر مختومه مبدل گردد…

بیمه زنان خانه دار و دختران مجرد

یکی از دغدغه‌های زنان خانه دار که شغل دیگری ندارند؛ داشتن بیمه است. زنان خانه دار و دختران مجرد می‌توانند ضمن استفاده از پوشش‌های بیمه‌ای، پشتوانه‌ای برای آینده خود و حتی فرزندان خویش داشته باشند. بر همین اساس، این دسته از خانم‌ها (مجرد یا متاهل) می‌توانند در رده سنی ۱۸ تا ۵۰ سال از خدمات و پوشش‌های بیمه تامین اجتماعی استفاده کنند.

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

فهرست مطالب

جستجو کردن

مشاوره رایگان با وکیل اداره کار

برای رزرو مشاوره رایگان با وکلای کارتامین فرم زیر را تکمیل کنید. همکاران ما در سریعترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.