جستجو کردن
دسته‌بندی‌ها
ابلاغ دعوتنامه وزارت کار

تعلیق قراردادکار در قانون کار

فهرست مطالب

تعلیق قراردادکار در قانون کار:

الف) تعلیق قراردادکار در قانون کار ناشی از علل و عوامل خارج از اراده طرفین:

مدت خدمت نظام وظیفه یکی از موارد تعلیق قراردادکارکار است که در قانون کار از آن یاد شده است.با توجه به حداقل سن کار که در ماده 79 قانون کار 15 سال تمام تعیین شده است ممکن است کارگری در حین انجام کار مشمول خدمت نظام وظیفه شده و اعزام گردد.

تعلیق از کار

به استناد ماده 14 قانون كار. «چنانچه بواسطه امور مذكور در مواد آتي (تعليق بواسطه قواي قهريه موضوع ماده 15 قانون كار- تعليق بواسطه مرخصي تحصيلي يا ديگر مرخصيهاي بدون حقوق موضوع ماده 16 – تعليق بواسطه توقيف كارگر به سبب شكايت شخص ثالث موضوع ماده17

همچنین احضار افراد در سنین بالاتر به دوره های احتیاط،ضرورت و ذخیره نیز محتمل می باشد. اعزام به خدمت نظام وظیفه که به موجب حکم قانون و برای خدمت به میهن صورت می گیرد قراردادکار را به حالت تعلیق درآورده و جز مواردی از تعلیق است که وقوع آن خارج از اراده هر یک از طرفین می باشد.

طبیعی است که در این مورد قانون گذار مقررات خاصی را به منظور حمایت از کارگر وضع نماید به موجب تبصره ماده 14 قانون کار مدت خدمت نظام وظیفه اعم از دوره ضرورت،احتیاط و ذخیره جزو سوابق کار و خدمت کارگر محسوب شده بود.

بنر قرارداد کار - شکایت از کارفرما بابت بیمه

ب) تعلیق قراردادکار در قانون کار ناشی از قوه قهریه و یا بروز حوادث غیرقابل پیش بینی:

ماده 15 قانون کار مقرر نموده است در موردی که به واسطه قوه قهریه و یا بروز حوادث غیرقابل پیش بینی که وقوع آن از اراده طرفین خارج است، تمام یا قسمتی از کارگاه تعطیل شود و انجام تعهدات کارگر یا کارفرما به طور موقت غیرممکن گردد،قراردادهای کار با کارگران تمام یا آن قسمت از کارگاه که تعطیل می شود به حال تعلیق در می آید.

پ) توقیف کارگر:

جرایم در قانون کار

یکی از موارد تعلیق قراردادکار توقبف کارگر می باشد که در دو حالت مقررات خاصی در مورد آن وضع شده است که عبارتند از:

1- توقیف کارگر ناشی از شکایت کارفرما

2- توقیف کارگر ناشی از شکایت شخص ثالث (غیراز کارفرما)

1-توقیف کارگر ناشی از شکایت شخص ثالث:

به موجب ماده 17 قانون کار:قرارداد کارگری که توقیف می گردد و توقیف وی منتهی به محکومیت نمی شود در مدت توقیف به حال تعلیق در می آید و کارگر پس از رفع توقیف به کار خود باز می گردد.

2- توقیف کارگر ناشی از شکایت کارفرما: ماده 18 قانون کار مقرر نموده است چنانچه توقیف کارگر به سبب شکایت کارفرما باشد و این توقیف در مراجع حل اختلاف منتهی به حکم محکومیت نگردد،مدت آن جزو سابقه خدمت کارگر محسوب می شود و کارفرما مکلف است علاوه بر جبران ضرر و زیان وارده که مطابق حکم دادگاه به کارگر می پردازد،مزد و مزایای وی را نیز پرداخت نماید.

ج) مرخصی استعلاجی

مرخصی استعلاجی یا مدتی که کارگر به علت بیماری قادر به انجام موضوع قراردادکار نمی باشد یکی دیگر از موارد تعلیق قراردادکار است که در قانون کار برای آن مقرراتی در  نظر گرفته شده است.به موجب ماده 74 قانون کار مدت مرخصی استعلاجی،با تایید سازمان تامین اجتماعی،جزو سوابق کار و بازنشستگی کارگران محسوب خواهد شد بنابراین مدتی  که کارگر با نظر پزشک و تایید سازمان تامین اجتماعی از مرخصی استعلاجی استفاده می نماید جزو سوابق کار و خدمت کارگر محسوب می شود و در نتیجه کارگر در این مدت استحقاق دریافت مزد و مزایای مربوط را دارد لیکن با توجه به مقررات قانون تامین اجتماعی که طبق آن در مدت مذکور کارگر غرامت مزد دریافت می نماید کارفرما تکلیفی بابت پرداخت مزد کارگر که در غرامت مزد دریافتی ملحوظ می شود ندارد لیکن با توجه به رویه جاری در مورد آن دسته از مزایایی که در غرامت مزد محسوب نمی شود کارفرما مکلف به پرداخت می باشد(مانند سنوات و عیدی و پاداش).

چ) مرخصی بارداری و زایمان

مرخصی زایمان

ماده 76 قانون کار به یکی دیگر از موارد تعلیق قراردادکار اختصاص دارد که عبارت است از مرخصی بارداری و زایمان به موجب آن ماده مرخصی بارداری و زایمان کارگران زن جمعا 90 روز است.حتی الامکان 45 روز از این مرخصی باید پس از زایمان مورد استفاده قرار گیرد.برای زایمان توامان 14 روز به مدت مرخصی اضافه می شود.تبصره 1 ماده مذکور مدت مرخصی بارداری و زایمان را با تایید سازمان تامین اجتماعی جزو سوابق کار کارگر محسوب نموده است

ح) تعطیل موقت کارگاه از سوی مراجع قانونی:

یکی از موارد تعلیق قراردادکار که مستقیما ناشی از اراده هیچ یک از طرفین نیست تعطیل موقت کارگاه از سوی مراجع قانونی است ماده 105 قانون کار اشاره به همین نوع تعلیق قراردادکار دارد.

متن ماده 105 قانون کار:

ماده 105- هر گاه در حین بازرسی ، به تشخیص بازرس کار یا کارشناس بهداشت حرفه ای احتمال وقوع حادثه و یا بروز خطر در کارگاه داده شود ، بازرس کار یا کارشناس بهداشت حرفه ای مکلف هستند مراتب را فورا و کتبا به کارفرما یا نماینده او و نیز به رییس مستقیم خود اطلاع دهند .

تبصره 1- وزارت کار و امور اجتماعی و وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، حسب مورد گزارش بازرسان کار و کارشناسان بهداشت حرفه ای از دادسرای عمومی محل و در صورت عدم تشکیل دادسرا از دادگاه عمومی محل تقاضا خواهند کرد فورا تعطیل و لاک و مهر تمام یا قسمتی از کارگاه را صادر نماید . دادستان بلافاصله نسبت به صدور قرار اقدام و قرار مذکور پس از ابلاغ قابل اجرا است .

دستور رفع تعطیل توسط مرجع مزبور در صورتی صادر خواهد شد که بازرس کار یا کارشناس بهداشت حرفه ای و یا کارشناسان ذی ربط دادگستری رفع نواقص و معایب موجود را تایید نموده باشند .

تبصره 2- کارفرما مکلف است در ایامی که به علت فوق کار تعطیل می شود مزد کارگران کارگاه را بپردازد .

تبصره 3- متضرران از قرارهای موضوع این ماده در صورت اعتراض به گزارش بازرس کار و یا کارشناس بهداشت حرفه ای و تعطیل کارگاه می توانند از مراجع مزبور ، به دادگاه صالح شکایت کنند و دادگاه مکلف است به فوریت و خارج از نوبت به موضوع رسیدگی نماید . تصمیم دادگاه قطعی و قابل اجرا است .

اگر در حال حاضر با مشکلاتی مانند رد نکردن حق بیمه توسط کارفرما، عدم دریافت حقوق، شرایط نامناسب کاری یا اخراج ناگهانی بدون قرارداد کار مواجه هستید، با کارشناسان حقوقی «کارتامین» تماس بگیرید. ما به شما کمک می‌کنیم تا با بررسی دقیق پرونده و ارائه راهنمایی‌های تخصصی در خصوص مدارک لازم برای شکایت از کارفرما را برای شما هموار کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، با شماره ۷۶۷۹۳۳۰۱-۰۲۱ تماس بگیرید یا فرم مشاوره رایگان با بهترین وکلای اداره کار تهران را پر کنید. همچنین برای مشاهده قراردادهای کار به بانک قراردادهای کارتامین مراجعه فرمایید.

مقالات مرتبط

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

4 پاسخ

  1. با سلام و خسته نباشید
    من دوره خدمت سربازیم آخر تیر ماه سال جاری تمام میشود و قبل از سربازی در مجموعه ای مشغول بکار بودم چه مدت وقت دارم که به محل کارم مراجعه کنم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های ماه
قانون كار و دانشگاه آزاد اسلامي

قانون كار و دانشگاه آزاد اسلامي: اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامي در جلسات 102و127و128و131 شوراي انقلاب فرهنگي كه به ترتيب در تاريخ 65/11/7و66/7/21و66/8/11 تشكيل شده به تصويب رسيد كه در اين رابطه با توجه به فرمان مورخ 1363/12/6 حضرت امام (ره) مبني …

دامنه شمول قانون كار

تشخيص كارگر در دامنه شمول قانون كار از غير مشمولين اين قانون به ويژه در هيات هاي حل اختلاف از اهمين خاصي برخوردار است. مستند ما در زمينه قلمرو قانون كار و مستثنيات آن ماده 5 و ماده 188 اين قانون است كه مقرر مي دارند:

قانون كار و نيروي هاي مسلح

قانون كار و نيروي هاي مسلح: ارتش و سپاه و نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران هر يك داراي قانون و مقررات خاص استخدامي خود هستند كه به ترتيب در سال هاي 1366 و 1370 و 1382 به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيده است.بنابراين كليه پرسنل نيروي هاي مسلح …

دادنامه 436 مورخ 1400.03.11 هيات عمومي ديوان عدالت اداري

ماحصل حکم:نظر به اینکه برمبنای نامه شماره ۲۱۲۹۱۱-۱۳؍۱۱؍۱۳۹۳ مدیرکل روابط کار و جبران خدمت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کسب نظر تشکل کارگری کارگاه در تهیه آیین‌نامه انضباط کار واجد جنبه ارشادی (و نه الزامی) اعلام شده، بنابراین نامه مذکور خلاف قانون و خارج از حدود اختیار است و مستند به بند ۱ ماده ۱۲ و ماده ۸۸ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ ابطال می‌شود.

قانون كار و كارگران كشاورزي

انون كار و كارگران كشاورزي: طبيعت و ماهيت كارهاي كشاورزي اقتضا مي كند كه اين فعاليتها به لحاظ مقررات مربوط به شرايط كار طبقه بندي مشاغل كار هاي سخت و زيان آور و نحوه رسيدگي به اختلافات كارگري و كارفرمايي در شمول مقررات جداگانه و متفاوت با مقررات روابط كار صنعتي و خدماتي قرار گيرد…

قانون کار و صدا و سیما

برابر قسمی اخیر اصل 175 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران،شورایی مرکب از نمایندگان رئیس جمهور و رئیس قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی(هر کدام دونفر) بر صداوسیما نظارت خواهند داشت خط مشی و ترتیب اداره سازمان و نظارت بر آن را قانون معین می کند.

با کارشناسان ما در ارتباط باشید
جستجو کردن

مشاوره رایگان با وکیل اداره کار

برای رزرو مشاوره رایگان با وکلای کارتامین فرم زیر را تکمیل کنید. همکاران ما در سریعترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.