جستجو کردن
دسته‌بندی‌ها
سیر مراحل تصویب قانون کار

سیر مراحل تصویب قانون کار

فهرست مطالب

سیر مراحل تصویب قانون کار: قانون کار سابق مشتمل بر 69 ماده و 24 تبصره مورخ 26/12/1337 هجری شمسی به تصویب کمیسیون مشترک کار مجلسین رسید.

پس از وقوع انقلاب اسلامی در 22 بهمن 57 و با توجه به خلأهایی که در قانون کار (سابق) وجود داشت. و همچنین با توجه به اینکه یکی از مهمترین خواسته های جامعه کارگری که سهم قابل توجهی در پیروزی انقلاب اسلامی داشتند، ضرورت تهیه و تنظیم قانون کار جدید به شدت احساس شد.

از همان اوایل انقلاب پیش نویسهای متعددی از سوی دولت پیشنهاد شد که با اعتراض کارگران و عدم پیش بینی نیازهای جامعه کارگری به سرانجام نرسید.

پس از کش و قوسهای فراوان سرانجام در مجلس سوم، قانون کار تصویب شد. که به سبب ایرادات شورای نگهبان با این استدلال که بخشهایی از قانون مغایر با احکام شرع می باشد به مجلس برگشت خورد و این رفت و برگشت تکرار شد که ضرورت وجود مرجعی که به اختلافات لاینحل «مجلس و شورای نگهبان» ورود کند احساس شد.

مجمع تشخیص مصلحت نظام

مجمع تشخیص مصلحت نظام

نهایتاً با دستور امام خمینی (ره) «مجمع تشخیص مصلحت نظام» تاسیس و رسیدگی به اختلاف نظر بین مجلس و شورای نگهبان در خصوص قانون کار به مجمع فرستاده شد.

مجمع تشخیص مورخ 29/08/69 بررسی قانون کار را به پایان رساند و عملا قانون کار فعلی مورخ 14/12/69 تصویب و عملیاتی گردید.

قانون فوق مشتمل بر 203 ماده و 121 تبصره می باشد. که از این تعداد 76 ماده آن (حدود یک سوم از کل قانون) از موارد اختلافی بود که در جلسات متعدد مجمع مصلحت نظام بررسی و برخی مواد اصلاح و برخی متمم زده شد.

از مهمترین تغییرات و اصلاحات قانون کار فعلی افزایش سنوات خدمت از سالی 15 روز به سالی 30 روز. و افزایش مرخصی استحقاقی از سالی 12 روز به سالی 30 روز (با احتساب 4 جمعه). و همچنین تکلیف کارفرما به بیمه نمودن کارگر (موضوع ماده 148 قانون کار). و همچنین عدم الزام کارگران به استفاده از تمام مرخصی استحقاقی و امکان ذخیره نمودن 9 روز مرخصی سالانه می توان اشاره کرد.

سیر مراحل تصویب قانون کار

اگر در حال حاضر با مشکلاتی مانند رد نکردن حق بیمه توسط کارفرما، عدم دریافت حقوق، شرایط نامناسب کاری یا اخراج ناگهانی بدون قرارداد کار مواجه هستید، با کارشناسان حقوقی «کارتامین» تماس بگیرید. ما به شما کمک می‌کنیم تا با بررسی دقیق پرونده و ارائه راهنمایی‌های تخصصی در خصوص مدارک لازم برای شکایت از کارفرما را برای شما هموار کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، با شماره ۷۶۷۹۳۳۰۱-۰۲۱ تماس بگیرید یا فرم مشاوره رایگان با بهترین وکلای اداره کار تهران را پر کنید. همچنین برای مشاهده قراردادهای کار به بانک قراردادهای کارتامین مراجعه فرمایید.

مقالات مرتبط

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های ماه
تعریف رای و اقسام آن

در بحث تعریف رای و اقسام آن منظور از تصمیم اداری هر تصمیمی است که صرف نظر از ماهیت پرونده توسط مرجع رسیدگی کننده اتخاد می شود و تصمیمات اداری جزء آرا محسوب نشده و عنوان رای بر آن اطلاق نمی شود.

دادنامه 970 هیات عمومی دیوان عدالت اداری

با توجه به عدم ذکر مراجع رسیدگی به اختلافات بین شرکت کشتیرانی و پرسنل آن در اساسنامه مذکور و این امر که هیأت داوری مذکور در ماده ۳۶ قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران که در آن مقرر شده:«اختلافات بین کارگزاران، بازارگردانان،کارگزار؍معامله‌گران،مشاوران سرمایه گذاری، ناشران، سرمایه‌گذاران و سایر اشخاص ذی ‌ربط ناشی از فعالیت حرفه ‌ای آنها، در صورت عدم سازش در کانون ها توسط هیأت داوری رسیدگی می شود» نیز شامل کارکنان شاغل در شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران نمی شود، بنابراین موضوع مشمول قوانین مزبور نبوده و علی­الاصول، مشمول قانون کار است.

دریافت دو حقوق بازنشستگی

دریافت دو حقوق بازنشستگی:…..در وافع شما یک حقوق را به عنوان بازنشسته از سازمان دریافت می نمائید و یک حقوق نیز تحت عنوان بازمانده (دریافتی از بابت همسر فوت شده)……

شکایت ازسازمان تامين اجتماعي

موارد عمده شکایت ازسازمان تامين اجتماعي بدین شرح است:
الف) درخواست سنوات بازنشستگي
ب) عدم احتساب حق بيمه در سازمان تامين اجتماعي
ج)درخواست مستمري از كارافتادگي
د)در خواست برقراري مستمري توسط وراث
ه)درخواست برقراري مستمري قطع شده وراث

با کارشناسان ما در ارتباط باشید
جستجو کردن

مشاوره رایگان با وکیل اداره کار

برای رزرو مشاوره رایگان با وکلای کارتامین فرم زیر را تکمیل کنید. همکاران ما در سریعترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.