جستجو کردن
دسته‌بندی‌ها

علت تشکیل مراجع حل اختلاف کار

فهرست مطالب

به موجب اصل 159قانون اساسي اصل،بر صلاحيت دادگستري در رسيدگي به كليه دعاوي است. ولی رسيدگي به پاره‎اي از اختلافات مردم درصلاحيت مراجع اختصاصي اداری (شبه قضايي) مانند هيأت‎هاي تشخيص و حل اختلاف وزارت كار، قرارگرفته که اصطلاحاً مراجع غير دادگستري نیز ناميده مي شوند.

بنا به شرایط خاص جامعه کارگری که قشر عظیمی ازجامعه را تشکیل می دهد و با توجه به رعایت قاعده دادرسی عادلانه و اصول خاص دادرسی کار،از قبیل:

  • اصل سرعت
  • اصل غیر تشریفاتی بودن رسیدگی
  • اصل تخصصی وفنی بودن رسیدگی
  • اصل سه جانبه گرایی
  • و اصل رایگان بودن دادرسی کار

و بدليل اينکه در اکثریت موارد با بروز اختلاف بين دو قشر کارگر و کارفرما،پرداخت مزد کارگر مختل ميشود و به دنبال آن خانواده اش دچار بحران شده و چنانچه قرار باشد ادعاي کارگر در مراجع عمومي و با تمهيد تشريفات دادرسي مربوط و زمان طولاني رسيدگي توام گردد عواقب غير قابل جبراني را براي کارگر در پيش رو خواهد گذاشت لذا ضروري است که اختلاف آنها سريعاً در مراجع خاصي رسيدگي شود.

علت تشکیل مراجع حل اختلاف کار

.

علت تشکیل مراجع حل اختلاف کار – ماده ۱۵۷ قانون کار

هر گونه اختلاف فردی بین کارفرما و کارگر یا کارآموز که ناشی از اجرای این قانون و سایر مقررات کار،قرارداد کارآموزی،‌موافقت‌نامه‌های کارگاهی یا پیمانهای دسته‌جمعی کار باشد، در مرحله اول از طریق سازش مستقیم بین کارفرما و کارگر یا کارآموز و یا نمایندگان آنها در‌شورای اسلامی کار و در صورتی که شورای اسلامی کار در واحدی نباشد، از طریق انجمن صنفی کارگران و یا نماینده قانونی و کارگران و کارفرما حل و‌فصل خواهد شد و در صورت عدم سازش از طریق هیاتهای تشخیص و حل اختلاف حل و فصل خواهد شد.

بنر قرارداد کار - شکایت از کارفرما بابت بیمه

اختلافات ميان کارگر و کارفرما در صورت وجود شرايط ذیل در مرجع ياد شده قابل طرح است:

1) ناشي از اجراي قانون کار و ساير مقررات کار، قرارداد کارآموزي، موافقت‎نامه‎هاي کارگاهي يا پيمان‎هاي دسته جمعي کار باشد.

2) سازش بين طرفين حاصل نشود. رسيدگي در اين مراجع دو مرحله بدوي و تجديدنظر دارد که مرحله بدوي آن در هيأت تشخيص و مرحله تجديدنظر آن در هيأت حل‎اختلاف است.

هر دو مرجع رسيدگي ‎کننده مرجع اختصاصي اداري هستند و از نهادهاي زير مجموعه قوه مجريه قلمداد مي‎شوند.

علت تشکیل مراجع حل اختلاف کار

لینک مستقیم به سامانه جامع روابط کار برای ثبت شکایات

اگر در حال حاضر با مشکلاتی مانند رد نکردن حق بیمه توسط کارفرما، عدم دریافت حقوق، شرایط نامناسب کاری یا اخراج ناگهانی بدون قرارداد کار مواجه هستید، با کارشناسان حقوقی «کارتامین» تماس بگیرید. ما به شما کمک می‌کنیم تا با بررسی دقیق پرونده و ارائه راهنمایی‌های تخصصی در خصوص مدارک لازم برای شکایت از کارفرما را برای شما هموار کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، با شماره ۷۶۷۹۳۳۰۱-۰۲۱ تماس بگیرید یا فرم مشاوره رایگان با بهترین وکلای اداره کار تهران را پر کنید. همچنین برای مشاهده قراردادهای کار به بانک قراردادهای کارتامین مراجعه فرمایید.

مقالات مرتبط

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های ماه
بیمه بیکاری در قانون کار

دولت مکلف است در اجرای اصل بیست و نهم قانون اساسی و با استفاده از درآمدهای حاصل از مشارکت مردم و نیز از طریق ایجاد صندوق بیمه بیکاری نسبت به تامین معاش کارگران بیکار شده

اصول كلي حاكم بر قرارداد كار

ماده 10 قانون مدني اصـل مهـم آزادي قـراردادي را بيـان مي نمايد. اين اصل نتيجه اصل حاكميت اراده است و اجمالا معناي آن اين است كه اشخاص مي توانند بدون نياز به اذن و تصريح قانونگـذار نـسبت بـه انعقـاد قـرارداد اقـدام نمـوده و شرايط آن را با توافق و تراضي يكديگر و به دلخواه تعيين نمايند. اصول كلي حاكم بر قرارداد كار تعیین کننده میباشد.

دامنه شمول قانون كار

تشخيص كارگر در دامنه شمول قانون كار از غير مشمولين اين قانون به ويژه در هيات هاي حل اختلاف از اهمين خاصي برخوردار است. مستند ما در زمينه قلمرو قانون كار و مستثنيات آن ماده 5 و ماده 188 اين قانون است كه مقرر مي دارند:

با کارشناسان ما در ارتباط باشید
جستجو کردن

مشاوره رایگان با وکیل اداره کار

برای رزرو مشاوره رایگان با وکلای کارتامین فرم زیر را تکمیل کنید. همکاران ما در سریعترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.