جستجو کردن
دسته‌بندی‌ها
حق ماموریت

فوق العاده ماموریت درقانون کار

ماده ۴۶ قانون کار

به کارگرانی که به موجب قرارداد یا موافقت بعدی به ماموریت های خارج از محل خدمت اعزام می‌شوند فوق‌العاده ماموریت تعلق می‌گیرد.‌این فوق العاده ماموریت درقانون کار نباید کمتر از مزد ثابت یا مزد مبنای روزانه کارگران باشد همچنین کارفرما مکلف است وسیله یا هزینه رفت و برگشت آنها را تامین نماید.

تبصره – ماموریت به موردی اطلاق می‌شود که کارگر برای انجام کار حداقل ۵۰ کیلومتر از محل کارگاه اصلی دور شود و یا ناگزیر باشد حداقل یک شب در محل ماموریت توقف نماید

با توجه به تبصره ماده 46 قانون کار،ماموریت به موردی اطلاق می گردد که کارگر برای انجام کار 50 کیلومتر از محل کارگاه اصلی دور شود بنابراین ماموریت به صرف دور شدن از محل کارگاه اصلی به میزان 50 کیلومتر و در مسافت های کمتر از50 کیلومتر به صرف توقف شبانه در محل ماموریت تحقق پیدا می کند و در این زمینه طول زمان رفت و برگشت در اطلاق ماموریت مورد شرط قرار نگرفته است به این لحاظ با تحقق ماموریت به شرح مذکور،فوق العاده ماموریت آن نیز بطور کامل و بر اساس حقوق ثابت یا مبنای روزانه کارگر پرداخت خواهد شد

حوادث ناشی از کار در زمان انجام ماموریت

حوادث ناشی از کار کارگران

حوادث ناشی از کار حوادثی است که در حین انجام وظیفه و به سبب آن برای کارگر در کارگاه یا موسسات وابسته یا ساختمانها و محوطه آن اتفاق می افتد و نیز در مواردی که کارگر به دستور کارفرما در خارج از محوطه کارگاه عهده دار انجام ماموریتی بوده و در این رابطه دچار حادثه شود این حادثه از نوع حادثه ناشی از کار محسوب می گردد.

سایر مقررات قانون کار درخصوص ماموریت

مقررات مربوط به ساعت کار و استفاده کارگران مشمول قانون کار از تعطیل هفتگی روز جمعه و تعطیلات رسمی به دلیل قانونی بودن و عمومیت آن،شامل حال کارگرانی که در ماموریت خارج از گارکاه اصلی به سر می برند نیز می گردد.

فوق العاده ماموریت درقانون کار 1

علاوه بر فوق العاده مأموریت پیش بینی شده در ماده 46 قانون کار کارفرما مکلف است وسیله یا هزینه رفت و برگشت کارگران را تأمین نماید.

در این قانون در بحث فوق العاده ماموریت درقانون کار پرداخت هزینه غذا و اقامت به کارگران مأمور پیش بینی نگردیده و پرداخت آن منوط به وجود عرف و روال در کارگاه است و در غیر اینصورت توافق طرفین نسبت به پرداخت هزینه های فوق ملاک عمل خواهد بود.

نکته: افرادی که در بدو استخدام و در قراداد کار اولیه یا بموجب  توافق بعمل آمده بعدی،کار رانندگی و محل جغرافیائی انجام کار را جزء شرایط کار و به عنوان شغل مورد تعهد پذیرفته باشند این امر به منزله قبول محل انجام فعالیت و قبول نوع کار یا حرفه یا وظیفه ای که کارگر باید به آن اشتغال یابد تلقی می گردد،به این ترتیب کارگرانی که شغل موظف آنان رانندگی در محدوده چند شهرستان و یا انجام وظیفه و ایفاء تعهد بین دو یا چند شهر باشد مشمول مقررات ماده 46 قانون کار در زمینه فوق العاده ماموریت قرار نمی گیرد مگر اینکه در این زمینه بین کارگر و کارفرما توافق حاصل شده باشد و یا عرف و روال کارگاه مبتنی بر این پرداخت ها باشد که در این صورت باید بر اساس آن اقدام گردد.

صفحه اصلی

ضمائم قانونی این پست:

مقالات مرتبط

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

یک پاسخ

  1. صاحب كار من فقط حقوق ماموريت رو پرداخت ميكنه و خبري از اياب ذهاب نيست حتي وسيله نقليه فراهم نيست؟؟يعني غير قانوني هست؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های ماه
پارك علم و فناوري در قانون کار

تعريف پارك علمي توسط IASP در سال 2002 :يك پارك علمي سازماني است كه به وسيله متخصصان حرفه اي اداره مي شود و هدف اصلي اين سازمان افزايش ثروت در جامعه از طريق تشويق و ارتقا فرهنگ نوآوري و افزايش قدرت رقابت در ميان شركتهاي و موسساتي است كه متكي بر علم و دانش در محيط پارك فعاليت مي كنند.

دفاع ماهوی در دادرسی کار

همانطور که قبلا توضیح داده شده دفاع در دادرسی کار به دو شکل دفاع شکلی و دفاع ماهوی بود که در خصوص دفاع شکلی نوضیح دادیم در این مطلب به بررسی دفاع ماهوی می پردازیم.

چگونگی و نحوه انجام ابلاغ

چگونگی و نحوه انجام ابلاغ: بعد از ثبت دادخواست و تعیین وقت رسیدگی و تشکیل پرونده،متصدی تشکیل پرونده،مبادرت به صدور اخطاریه موضوع ماده 36 آیین دادرسی کار می نماید.اخطاریه موضوع ماده 36 قانون آیین دادرسی کار برگی یا نوشته ای است که موجب آن ماده باید حاوی مطالب زیر باشد:1-مشخصات طرفین دعوا 2-……

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

فهرست مطالب

جستجو کردن

مشاوره رایگان با وکیل اداره کار

برای رزرو مشاوره رایگان با وکلای کارتامین فرم زیر را تکمیل کنید. همکاران ما در سریعترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.