جستجو کردن
دسته‌بندی‌ها
دانشگاه آزاد

قانون كار و دانشگاه آزاد اسلامي

قانون كار و دانشگاه آزاد اسلامي: اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامي در جلسات 102و127و128و131 شوراي انقلاب فرهنگي كه به ترتيب در تاريخ 65/11/7و66/7/21و66/8/11 تشكيل شده به تصويب رسيد كه در اين رابطه با توجه به فرمان مورخ 1363/12/6 حضرت امام (ره) مبني بر اين كه به مصوبات شورايعالي انقلاب فرهنگي مي بايست ترتيب اثر داده شود به اين ترتيب اساسنامه دانشگاه كه مشتمل بر 20 ماده و 16 تبصره به تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي رسيد در حكم قانون و واجد اعتبار قانوني شناخته شده است.

برابر ماده 5و6 اساسنامه دانشگاه موسسه اي است غيرانتفاعي كه درآمد هاي آن منحصرا صرف هزينه ها و پيشرفت و توسعه فعاليت هاي آن خواهد شد و دانشگاه تابع كليه مقررات آيين نامه هاي مربوط به موسسات آموزش عالي غير دولتي غيرانتفاعي مصوب شورايعالي انقلاب فرهنگي و بر حسب مورد وزارت فرهنگ و آموزش عالي يا وزارت بهداشت درمان درمان و آموزش پزشكي خواهد بود.

اركان دانشگاه آزاد اسلامی

اركان دانشگاه شامل هيات موسس هيات امنا رييس دانشگاه و شوراي دانشگاه مي باشد و نحوه استخدام اعضا هيت علمي در دانشگاه آزاد اسلامي در قالب استخدام پيماني استخدام رسمي آزمايشي و استخدام رسمي قطعي پيش بيني شده است

قانون كار و دانشگاه آزاد اسلامي 1

بند “ح” از ماده 12 اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامي تصويب مقررات استخدامي اعضا هيات علمي و كاركنان اداري دانشگاه و تعرفه حقوق و دستمزد و مزايا را از وظايف هيات امنا قرار داده است بر اين اساس دوفقره آيين نامه تحت عنوان آيين نامه استخدام هيات علمي تمام وقت و آيين نامه استخدامي كاركنان دانشگاه آزاد اسلامي در سال 1371 به تصويب هيات امنا رسيد و متعاقب آن وزارت تعاون كار و رفاه اجتماعي بخشنامه شماره 53655 مورخ 1371/3/24 مبني بر عدم شمول قانون كار به كاركنان دانشگاه آزاد اسلامي را به ادارات تعاون كار و رفاه اجتماعي ابلاغ نمود.

بديهي است در رابطه با بخشنامه فوق مراد از “كليه كاركنان اداري” در بخشنامه شماره 53655 مورخ 1371/3/24 مقام وزارت تعاون كار و رفاه اجتماعي كليه كساني هستند كه بر اساس تشكيلات سازماني مصوب مريوط به هر يك واحدهاي دانشگاه آزاد اسلامي داري يكي از پست هاي سازماني آن واحد(اعم از پست خدمات اداري و يا خدمات فني و غيره)باشند بديهي است كه افراد كه داراي يكي از پست هاي سازماني فوق الاشاره نباشند جز كاركنان اداري محسوب نگرديده و كماكان در دايره شمول مقررات قانون كار قرار خواهند گرفت.

و در آخر شوراي عالي انقلاب فرهنگي در جلسه سيصدو پنجاه و هفتمين جلسه مورخ 1374/5/31 افزايش يك بند به بند “ح” ماده 12 اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامي را به شرح زير تصويب نمود” اعضاي هيات علمي و كاركنان اداري دانشگاه آزاد اسلامي مشمول قانون كار نمي شوند”

قانون كار و دانشگاه آزاد اسلامي
مقالات مرتبط

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

7 پاسخ

  1. سلام
    با توجه به قانون فوق اساتید حق التدریس دانشگاه آزاد که نه کارمند اداری هستند و نه هیات علمی، مشمول قانون کار می شوند؟

    1. سلام
      سما مشمول قانون کار هست
      تما خود دانشگاه از شمول خارج هستند

  2. سلام وقت بخیر. با توجه به اینکه اعضاء هیات علمی دانشگاه آزاد مشمول قانون کار نمی باشند و مشمول ماده 188 هستند مرجع صالح برای رسیدگی به اختلافات فی مابین کجاست؟ دیوان عدالت اداری یا دادگاه های عمومی؟

    1. مرجع صالح دادگاه های عمومی دادگستری هستند چون بنا به اصل ۱۷۳ قانون اساسی دیوان عدالت به تظلم خواهی مردم از دولت رسیدگی میکند و دانشگاه آزاد دولت نیست که شکایات علیه آن قابل رسیدگی در دیوان باشد و از طرفی اصل ۱۵۹ ق اساسی بنا داشته که دادگاه های دادگستری مراجع عام تظلم خواهی هستند پس دادگاه های عمومی مرجع صالحند

  3. باسلام واحترام
    من از سال 78 در دانشگاه ازاد بعنوان کارشناس ازمایشگاه بارشته کارشناسی علوم ازمایشگاهی استخدام شدم با رسته بهداشتی سه سال بعد حکم من کوتاه مدت تغییر کرد و بلافاصله به ازمایشگاه برگشتم اما حکم من یک سال و نیم بعنوان کارشناس خدمات اموزشی باقی ماند با وجود کار در ازمایشگاه و سپس بعنوان کارشناس میکروبشناسی حکم زدن با رسته بهداشتی بعدا بخاطر حق فنی برای ما رسته فنی و مهندسی زدن با همان عنوان کارشناس میکروب شناسی و مدتی دوباره رسته فرهنگی و هنری با وجود پست ازمایشگاه میکروبشناسی ، با وجود این توضیحات که با وجود 22 سال کار در محیط الوده ازمایشگاهی که مجاور ما در فضای بسته ازمایشگاههای شیمی هم مستقر میباشد من میتوانم طبق قانون کار از مزایای سختی کار استفاده کرده و پیش از زمان با سن 55 سال بازنشست شده و هر سال ازمایشگاه برابر یک و نیم سال محسوب شود ممنون میشوم پاسخ بفرمایید با این توضیح که هیچ زمانی از پست اداری استفاده نکردم تا بتوان این سختی کار رو استفاده کنم
    17 اسفند 99

    1. سلام
      در خصوص استفاده از مزایای مشاغل سخت و زیان آور باید حتما توسط کمیته سخت و زیان اور استان موضوع بررسی شده و رای کمیته تعیین کننده سخت و زیان اور بودن با نبودن شغل شماست. بارها دیده شده است دو شغل مشابه در دو کارگاه متفاوت یکی سخت و زیان اور شناخته و دیگری نشده است!
      همچنین این پست را در خصوص شرایط بازنشستگی مشاغل سخت و زیان اور مشاهده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های ماه
دادنامه 1322 هيات عمومي ديوان عدالت اداري

تعدادي از شعب ديوان، كسر مزاياي كاركنان شركت خصوصي شده اي كه قبلا دولتي بوده است را اقدامي غير قانوني دانسته و نسبت به نقض آراي مغاير با اين حكم اقدام نمودند و شعب ديگري اين آرا را تاييد نمودند.

آموزش و اشتغال (بخش اول)

همانگونه كه گفته شد اين مورد فقط شامل كارگران نوجوان موضوع ماده 80 قانون كار مي باشد (يعني كارگران بين 15 تا 18 سال) و اين افراد شامل كليه مقررات مربوط به كارگران نوجوان موضوع مواد 79 تا 84 قانون كار مي باشند و حداكثر ساعت كارشان 6 ساعت در روز مي باشد….

کارگاه خانوادگی چیست؟

کارگاه خانوادگی چیست؟ اگر در این کارگاه فقط خویشاوندان درجه یک از طبقه اول (پدر، مادر، همسر و فرزندان کارفرما) مشغول بکار باشند، آن کارگاه خانوادگی اطلاق میشود و اگر…

دفاع ماهوی در دادرسی کار

همانطور که قبلا توضیح داده شده دفاع در دادرسی کار به دو شکل دفاع شکلی و دفاع ماهوی بود که در خصوص دفاع شکلی نوضیح دادیم در این مطلب به بررسی دفاع ماهوی می پردازیم.

معافیت حق بیمه سهم کارفرما

‌معافیت حق بیمه سهم کارفرما: آیین‌نامه اجرایی تبصره ۵ قانون معافیت از پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایی بدین شرح میباشد:

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

فهرست مطالب

جستجو کردن

مشاوره رایگان با وکیل اداره کار

برای رزرو مشاوره رایگان با وکلای کارتامین فرم زیر را تکمیل کنید. همکاران ما در سریعترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.