جستجو کردن
دسته‌بندی‌ها

قانون كار و كارگران فصلي

فهرست مطالب

قانون كار و كارگران فصلي

در اين مقوله هدف آشنا شدن با كارهاي فصلي،كارگر فصلي، وضعيت كاري آنها و نحوه اجراي مقررات قانون كار نسبت به اين قيبل كارگران است.كارهاي فصلي به كارهاي گفته مي شود كه بنا به ماهيت و طبيعت كار،فقط در مقاطع مشخص و معيني از سال انجام مي شود مانند فعاليت هاي كشاورزي، ماهيگيري، كارخانجات قند، برنج كوبي، پنبه پاك كني و نظاير اين ها.

آن عده از كارگراني كه صرفا در فصل كار اين فعاليت ها (كارهاي فصلي) به كار اشتغال دارند، كارگران فصلي مي گويند.البته فصلي بودن كار با مستمر بودن اين نوع فعاليتها منافات ندارد،د رست است كه كار فصلي نوعا در فصلي از سال انجام مي شود اما فعاليتهاي فصلي كه به نمونه هاي آن فوقا اشاره شد، ماهيتا جز فعاليت هاي مستمر هستند و به همين دليل مي توانند كارگراني را به طور موقت و دايم در استخدام باشند.

قانون كار و كارگران فصلي 1

كارگران دايم،هر سال در شروع فصل كار به كارگاه مراجعه و در پايان فصل كار رابطه كاري و مزدي آنان با كارگاه قطع مي شود.در كارهاي فصلي،كارگران موقت براي يك فصل كار يا قسمتي از فصل كار به كار گرفته مي شوند.

چهارچوب رابطه قراردادي كارگران دايمي در كارهاي فصلي به نحوي است كه بعد از پايان فصل كار،قراردادكار بين طرفين فسخ نشده،بلكه به قوت خود باقي مي ماند و در شروع فصل كار سال بعد با همان قرارداد به كار خود ادامه مي دهند به اين ترتيب سوابق كار آنان جمع سنوات خدمت در فصول كاري سالهاي مختلف خواهد بود.

قانون كار و كارگران فصلي 2

قابل ذكر اين كه كارگران فصلي،صرفا در فصل كار كه با كارفرما رابطه كاري دارند از امتيازات قانون كار و مقررات تبعي آن برخوردار مي شوند به اين معني كه فصلي بودن كار،يا كار در مقطع معيني از سال جز شرايط كار كارگران فصلي به حساب مي آيد و اين موضوعي است كه در بدو استخدام و در قراردادكار اوليه مورد توافق طرفين قرار مي گيرد.

در اين زمينه رابطه كارگران فصلي با كارفرما در غير فصل كار عملا قطع است،در واقع در غير فصل كار رابطه كارگري و كارفرمايي بين كارگر فصلي و كارفرما به حالت تعليق درآمده و كارفرما الزامي به پرداخت مزد به كارگران فصلي در ايام تعليق را نخواهد داشت.

اصولا كارگر فصلي به نسبت ايام كاركرد در فصل كار از مزد و مزاياي جنبي استفاده مي كند و در اين رابطه ماده 68 قانون كار مقرر داشته است كه ميزان مرخصي استحقاقي كارگران فصلي بر حسب ماههاي كاركرد تعيين مي شود و يا در مصوبات شوراي عالي كار در زمينه افزايش مزد به اين نكته اشاره مي شود كه پايه سنواتي كارگران فصلي به نسبت مدت كاركردشان در سال قابل محاسبه و پرداخت است.

قانون كار و كارگران فصلي

قانون کار کارکنان خرید خدمت

اگر در حال حاضر با مشکلاتی مانند رد نکردن حق بیمه توسط کارفرما، عدم دریافت حقوق، شرایط نامناسب کاری یا اخراج ناگهانی بدون قرارداد کار مواجه هستید، با کارشناسان حقوقی «کارتامین» تماس بگیرید. ما به شما کمک می‌کنیم تا با بررسی دقیق پرونده و ارائه راهنمایی‌های تخصصی در خصوص مدارک لازم برای شکایت از کارفرما را برای شما هموار کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، با شماره ۷۶۶۷۹۳۳۰۱-۰۲۱ تماس بگیرید یا فرم مشاوره رایگان با بهترین وکلای اداره کار تهران را پر کنید. همچنین برای مشاهده قراردادهای کار به بانک قراردادهای کارتامین مراجعه فرمایید.

مقالات مرتبط

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های ماه
جزئیات قانون کار زنان

طبق قانون اساسی و قانون کار تبعیض قائل شدن میان زن و مرد ممنوع شده و کارفرما مجاز نیست در ازای کاری یکسان به زنان حقوق و مزایایی کمتر از مردان پرداخت کند. ماده 38 قانون کار در این زمینه می گوید:برای انجام کار مساوی و در شرایط مساوی در یک کارگاه باید مزد زن و مرد به طور مساوی پرداخت شود و تبعیض در تعیین میزان مزد ممنوع است…

مراجع قضاوتی ایران

مراجع قضاوتی ایران: در سازمان قضاوتی ایران سه مرجع قضاوتی: قضایی، اداری و انتظامی وجود دارد….

نحوه اجرای آرای مراجع حل اختلاف کار

اجرای آرای مراجع دادرسی کار،بر عهده واحد اجرای احکام دادگستری است که توسط مامورین اجرای احکام و به موجب قانون اجرای احکام مدنی،انجام شود.

شرایط تقدیم دادخواست

ماده 28 آیین دادرسی کار نیز در توضیح اصل کلی مقرر در ماده 3 بیان می کند « رسیدگی در مراجع حل اختلاف کار منوط به تسلیم دادخواست است که از سوی کارگر، کارآموز، کارفرما یا قائم مقام یا نمایندگان آنان به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی محل تقدیم می‌گردد»بنابراین تقدیم دادخواست تقاضای رسیدگی به دعوا محسوب شده و از طرف دیگر لازمه شروع دادرسی از طرف مرجع صالح می باشد.

دادنامه 1272 هیات تخصصی دیوان عدالت اداری

پس از صدور آرای چند پهلو از سوی هیات عمومی دیوان عدالت اداری (آرای شماره 186 مورخ 98/02/17 و 3328 مورخ 98/11/29) که منجر به تفاسیر مختلف و متناقض حقوقی از سوی متخصصین این حوزه و جامعه کارگری گردید، هیات تخصصی کار بیمه و تامین اجتماعی دیوان عدالت اداری مجددا در رایی تاکید نمود که مبنای محاسبه سنوات خدمت، عیدی و امثالهم صرفا مزد یا حقوق بوده و حق السعی جایگاهی در محاسبه این موارد ندارد….

با کارشناسان ما در ارتباط باشید
جستجو کردن

مشاوره رایگان با وکیل اداره کار

برای رزرو مشاوره رایگان با وکلای کارتامین فرم زیر را تکمیل کنید. همکاران ما در سریعترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.