جستجو کردن
دسته‌بندی‌ها
کار نیمه وقت

قانون كار و كارگران پاره وقت

قانون كار و كارگران پاره وقت: در قانون كار از كار پاره وقت تعريف به عمل نيامده است. ولي مستند به ماده 39 قانون كار مزد و مزاياي كارگراني كه به صورت نيمه وقت و يا كمتر از ساعات قانوني تعيين شده به كار اشتغال دارند به نسبت ساعات كار انجام يافته محاسبه و پرداخت مي شود.

كار پاره وقت فعلي است كه در آن طرفين قراردادكار براي انجام ساعات كار كمتر از ساعات كار قانوني روزانه يا هفتگي و يا ماهانه مورد توافق كارگر و كارفرما قرار مي گيرد ضمن اينكه در مقررات قانون كار ايران كار پاره وقت محدود به زمان معين و مشخص نشده است. و ميزان آن حسب مورد در طول روز يا هفته و يا ماه در بدو استخدام و قراردادكار اوليه و با موافقت طرفين تعيين مي شود.

بر خلاف آنچه تصور مي شود كار پاره وقت به مشاغل خاصي اختصاص ندارد البته در بعضي از مشاغل به لحاظ ماهيت و طبيعت كار نوعا بيشتر كار پاره وقت را طلب مي كند.

مزاياي ضمن و پايانكار كارگران پاره وقت

كساني كه پاره وقت كار مي كنند مشمول كليه مقررات حمايتي قانون كار قرار دارند و يه اين لحاظ تفاوتي بين كارگران تمام وقت و پاره وقت در استفاده از امتيازات قانون كار نمي توان قائل شد و به همين ترتيب به نسبت كاركرد از مزاياي پايان كار (سنوات خدمت) بهره مند خواهد شد.

قانون كار و كارگران پاره وقت: در قانون كار از كار پاره وقت تعريف به عمل نيامده است ولي مستند به ماده 39 قانون كار مزد و مزاياي كارگراني كه به صورت نيمه وقت و يا كمتر از ساعات قانوني تعيين شده به كار اشتغال دارند به نسبت ساعات كار انجام يافته محاسبه و پرداخت مي شود.

اضافه كاري كارگران پاره وقت

اگر كارگراني كه پاره وقت كار مي كنند و وقت مازاد بر ساعات كار توافق شده در قرارداد كار كنند براي مازاد بر ساعات كار پاره وقت مشمول فوق العاده اضافه كاري قرار مي گيرند؟؟؟؟

آيا محدوديت انجام اضافه كاري روزانه يعني تا سقف 4 ساعت در روز براي كارگران پاره وقت نيز بايد رعايت شود؟؟؟؟

پاسخ اينچنين است چون اضافه كاري مازاد بر ساعات كار قانوني تعريف مي شود از اين رو كارگران پاره وقت مازاد بر ساعات كار توافق شده در قرارداد كار كنند.

موضوع اضافه كاري براي اين قبيل كارگران تا محدوده 7 ساعت و 20 دقيقه(ساعت كار قانوني روزانه) مورد پيدا نمي كند.

حق بيمه كارگران پاره وقت

مستند به ماده 34 قانون تامين اجتماعي در صورتي كه بيمه شده براي دو يا چند كارفرما كار كند هر يك از كارفرمايان به نسبت مزد يا حقوقي كه مي پردازند حق بيمه سهم كارگر بيمه شده را از مزد يا حقوق او كسر و به انضمام سهم خود(سهم كارفرما) به سازمان پرداخت نمايد.

با توجه به تفسير فوق در كار پاره وقت نيز كارفرما مكلف است كارگر را با توجه به ماده 148 قانون كار(كارفرمايان مشمول اين قانون مكلفند بر اساس قانون تامين اجتماعي نسبت به بيمه نمودن كارگران واحد خود اقدام نمايند) نزد سازمان تامين اجتماعي بيمه نمايد.

مقالات مرتبط

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های ماه
شرايط اساسي صحت قرارداد كار

شرايط اساسي صحت قرارداد كار: گفتيم كه قرارداد كار نوعي عقد است بنابراين مقررات قانون مدني در مورد شرايط اساسـي صحت عقود نيز در مورد قرارداد كار جاري مي باشد. قانون كار نيـز در ايـن مـورد تقريبـا همان مقررات را تقرير نموده است. ماده (190 (قـانون مـدني شـرايط ذيـل را بـراي صـحت معامله (و عقود) مقرر كرده است…

معافیت حق بیمه سهم کارفرما

‌معافیت حق بیمه سهم کارفرما: آیین‌نامه اجرایی تبصره ۵ قانون معافیت از پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایی بدین شرح میباشد:

دامنه شمول قانون كار

تشخيص كارگر در دامنه شمول قانون كار از غير مشمولين اين قانون به ويژه در هيات هاي حل اختلاف از اهمين خاصي برخوردار است. مستند ما در زمينه قلمرو قانون كار و مستثنيات آن ماده 5 و ماده 188 اين قانون است كه مقرر مي دارند:

دادنامه 1463 هيات عمومي ديوان عدالت اداري

با عنایت به اینکه مطابق ماده ۱۶۴ قانون کار ، اعمال هر تغییری در رویه‌های هیأت حل اختلاف به تصمیم شورای عالی کار منوط شده است و مقامات و مسئولین اداری به‌ دخالت در صدور رأی و نحوه رسیدگی در مراجع موصوف مجاز نیستند و با توجه به‌اینکه در بخشنامه مورد شکایت برای هیأت‌های تشخیص و حل اختلاف در رسیدگی و صلاحیت تعیین تکلیف شده و تشخیص صلاحیت در رسیدگی به موضوعات مطابق آیین دادرسی کار، …..

اجرای آرای هیات عمومی دیوان عدالت اداری

ضمانت اجرای استنکاف دستگاه ها از اجرای رای هیات عمومی….از مجموع مفاد مواد11،13،89،90،92،109 قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری استنباط می گردد که دستگاههای اجرایی

بازرسی کار (بخش اول)

بازرسان کار و کارشناسان بهداشت کار در حدود وظایف خود، حق دارند بدون اطلاع قبلی و در هر موقع از شبانه روز به کارگاههای مشمول وارد شده و بازرسی نمایند و حتی دفاتر را بررسی نموده و نمونه موادی که کارگران با آن در تماس هستند از کارفرما در قبال اخذ رسید تحویل بگیرند…

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

فهرست مطالب

جستجو کردن

مشاوره رایگان با وکیل اداره کار

برای رزرو مشاوره رایگان با وکلای کارتامین فرم زیر را تکمیل کنید. همکاران ما در سریعترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.