جستجو کردن
دسته‌بندی‌ها

مرخصي بدون حقوق

فهرست مطالب

در قانون كار مواد 16 و 72 به مرخصي بدون حقـوق و مرخـصي تحـصيلي اختـصاص يافته است.

ماده 16 قانون كار

«قرارداد كارگراني كه مطابق اين قانون از مرخصي تحصيلي و يا ديگر مرخصي هاي بدون حقوق يا مزد استفاده مي كنند، در طول مرخصي و به مدت دو سال به حال تعليق در مي آيد.»

ماده 72 قانون كار

مقرر كرده است:

«نحوه استفاده از مرخصي بدون حقوق كارگران و مدت آن و شرايط برگشت آنها به كار پس از استفاده از مرخصي با توافق كتبي كارگر يـا نماينـ ده قـانوني او و كارفرما تعيين خواهد شد.»

بنابراين اولا، اين نوع از تعليق قرارداد كار ناشي از توافق طرفين است و مدت آن و شـرايط برگشت به كار كارگر نيز با توافق تعيين مي شود .

ثانيا، اصل بر اين است كه اين مدت جزو سوابق كار كارگر محسوب نمي شود و وي در مدت تعليق مزد و حقوق و مزاياي جانبي آن را نيز دريافت نمي دارد.

ليكن با توجه به ماده 72 قانون كار ممكن است توافـق ديگـري در اين مورد بين طرفين حاصل شود و في المثل مدت تعليق جـزو سـوابق كـار كـارگر منظـور گردد كه در اين گونه موارد توافق صورت گرفته ملاك عمل خواهد بود.

مرخصي بدون حقوق 1

گفتيم كه در مورد مرخصي بدون حقوق توافق طرفين ملاك آغـاز و وقـوع آن خواهـد بـود يعني كارفرما تكليفي به دادن مرخصي بـدون حقـوق بـه كـارگر نـدارد لـيكن در ايـن مـورد از آن ذكر شده و آن مـواردي اسـت كـه 37 استثنايي وجود دارد كه در ماده 67 قانون كار كارگر براي اداي فريضه حج واجب نياز به مرخصي بدون حقوق داشته باشد كه با توجه به بيان ماده مذكور كارفرما مكلف به پذيرش آن خواهد بود ليكن ساير مقررات در مـورد ايـن مورد جاري مي باشد.

مرخصي بدون حقوق 2

مهلت بازگشت از مرخصي بدون حقوق

در مورد مهلت كارگر براي مراجعه به كارگاه و ادامـه كـار پـس از مرخـصي بـدون حقـوق طبيعتا بايد موضوع به توافق طرفين واگذار مي شد زيرا اساسا اصل موضوع نيز بر حـسب توافق است.

ماده 72 قانون كار نيز اشاره به همين نكته دارد ليكن در ماده 20 قانون كار تعليق موضوع ماده 16 نيز مشمول مواعد مذكور در آن ماده بوده و در نتيجه مـستند بـه تبصره آن ماده كارگر 30 روز پس از پايان مرخصي بدون حقوق وقت دارد تا بـه كارفرمـا مراجعه نمايد كه البته در اين مورد حكم عجيبي است به ويژه وقتي كه توجه كنيم كه ممكـن است مرخصي بدون حقوق با مدت كم نيز مورد توافق طرفين قرار گيـرد

في المثـل تـصور اين كه پس از يك مرخصي بدون حقوق يك روزه كارگر 30 روز مهلت داشته باشد تا بـراي ادامه كار خود را به كارفرما معرفي نمايد غير قابل قبول است ليكن به هر حال اين موضـوع بايد هنگام توافق براي دادن مرخصي مذكور مورد توجه قرار گيرد.

صفحه اصلی

اگر در حال حاضر با مشکلاتی مانند رد نکردن حق بیمه توسط کارفرما، عدم دریافت حقوق، شرایط نامناسب کاری یا اخراج ناگهانی بدون قرارداد کار مواجه هستید، با کارشناسان حقوقی «کارتامین» تماس بگیرید. ما به شما کمک می‌کنیم تا با بررسی دقیق پرونده و ارائه راهنمایی‌های تخصصی در خصوص مدارک لازم برای شکایت از کارفرما را برای شما هموار کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، با شماره ۷۶۷۹۳۳۰۱-۰۲۱ تماس بگیرید یا فرم مشاوره رایگان با بهترین وکلای اداره کار تهران را پر کنید. همچنین برای مشاهده قراردادهای کار به بانک قراردادهای کارتامین مراجعه فرمایید.

مقالات مرتبط

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های ماه
حق بیمه چیست و نحوه پرداخت آن چگونه است؟

حق بیمه چیست و نحوه پرداخت آن چگونه است؟
از جمله مزایای قابل ارائه می توان به حمایت هایی که در زمان بیکاری، بیماری، بارداری، حادثه، فوت، بازنشستگی و یا کمک هایی از قبیل وسایل کمک پزشکی که به منظور اعاده سلامت یا برای جبران نقص جسمانی یا تقویت یکی از حواس به کار‌می‌روند و یا کمک ازدواج و سایر موارد دیگر که شامل حال افرادی میشود که حق بیمه خود را به طور منظم به سازمان تامین اجتماعی پرداخت میشود اشاره نمود. این مزایا علاوه بر….

کارگاه خانوادگی چیست؟

کارگاه خانوادگی چیست؟ اگر در این کارگاه فقط خویشاوندان درجه یک از طبقه اول (پدر، مادر، همسر و فرزندان کارفرما) مشغول بکار باشند، آن کارگاه خانوادگی اطلاق میشود و اگر…

دادنامه 970 هیات عمومی دیوان عدالت اداری

با توجه به عدم ذکر مراجع رسیدگی به اختلافات بین شرکت کشتیرانی و پرسنل آن در اساسنامه مذکور و این امر که هیأت داوری مذکور در ماده ۳۶ قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران که در آن مقرر شده:«اختلافات بین کارگزاران، بازارگردانان،کارگزار؍معامله‌گران،مشاوران سرمایه گذاری، ناشران، سرمایه‌گذاران و سایر اشخاص ذی ‌ربط ناشی از فعالیت حرفه ‌ای آنها، در صورت عدم سازش در کانون ها توسط هیأت داوری رسیدگی می شود» نیز شامل کارکنان شاغل در شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران نمی شود، بنابراین موضوع مشمول قوانین مزبور نبوده و علی­الاصول، مشمول قانون کار است.

دفاع ماهوی در دادرسی کار

همانطور که قبلا توضیح داده شده دفاع در دادرسی کار به دو شکل دفاع شکلی و دفاع ماهوی بود که در خصوص دفاع شکلی نوضیح دادیم در این مطلب به بررسی دفاع ماهوی می پردازیم.

با کارشناسان ما در ارتباط باشید
جستجو کردن

مشاوره رایگان با وکیل اداره کار

برای رزرو مشاوره رایگان با وکلای کارتامین فرم زیر را تکمیل کنید. همکاران ما در سریعترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.