جستجو کردن
دسته‌بندی‌ها

کارگر چه کسی است؟

کارگر چه کسی است؟ (چه کسی را کارگر می نامند)

مستند به ماده ۲ قانون کار «کارگر از لحاظ این قانون کسی (فردی یا شخص حقیقی به تنهایی) است که به هر عنوان (فارغ از هر نوع نام) در مقابل دریافت حق السعی (تعریف ماده ۳۴ قانون کار) اعم از مزد، حقوق، سهم سود و سایر مزایا (پورسانت غیر انگیزشی و …) به درخواست (و دستور) کارفرما کار می کنند.

ارکان کار تابع

با توجه به مطالب گفته شده. در تعریف «کارگر کیست» میتوان اینگونه اظهار داشت. که کارگر شخص حقیقی است که در مقابل اخذ دستور کار از کارفرما (تبعیت حقوقی) و انجام دادن کار با نیروی شخصی خود (تبعیت شخصی انجام دادن کار) حق السعی (تبعیت اقتصادی) را از کارفرمای حقیقی یا حقوقی دریافت مینماید.

با تمام اوصاف مطروحه آیا میتوان در تعریف «کارگر کیست؟» معنای تام و مطلق را منظور نمود.؟

خیر، چرا که مستند به ماده ۱۸۸ قانون کار (همانگونه که در بحث دامنه شمول قانون کار مطرح شد) برخی اشخاص از قبیل (مشمولین قانون استخدام کشوری. یا سایر قوانین خاص استخدامی. و کارگاههای خانوادگی) از شمول قانون کار خارج شده اند.

کارگر چه کسی است؟

حال چنانچه شما از کارگران مشمول قانون کار هستید میتوانید تمامی ابهامات و مجهولات قانونی خود را در این سایت (کار – تامین) پیدا کنید.

چنانچه کارگران و کارفرمایان نسبت به حقوق و تکالیف خود ناآگاه باشند قطعا دچار مشکلات عدیده ای در رابطه کاری فی‌مابین خواهند شد.

ضمنا به هر شخصی که برای شخص دیگری کار تابع انجام دهد لفظ (کارگر) صدق نمیکند. بلکه فقط کارکنان مشمول قانون کار را کارگر می‌نامند. کارکنان دولت که مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری می باشند کارمند دستگاه اجرایی نامیده می شوند.

ما سعی بر آن داریم که هیچ مجهولی برای شما کارگران و کارفرمایان عزیز باقی نماند.با ما همراه بمانید تا در زمینه روابط کار خود راهنمای خود باشید.

کارگر چه کسی است؟

مقالات مرتبط

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های ماه
کارگاه خانوادگی چیست؟

کارگاه خانوادگی چیست؟ اگر در این کارگاه فقط خویشاوندان درجه یک از طبقه اول (پدر، مادر، همسر و فرزندان کارفرما) مشغول بکار باشند، آن کارگاه خانوادگی اطلاق میشود و اگر…

دادنامه 970 هیات عمومی دیوان عدالت اداری

با توجه به عدم ذکر مراجع رسیدگی به اختلافات بین شرکت کشتیرانی و پرسنل آن در اساسنامه مذکور و این امر که هیأت داوری مذکور در ماده ۳۶ قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران که در آن مقرر شده:«اختلافات بین کارگزاران، بازارگردانان،کارگزار؍معامله‌گران،مشاوران سرمایه گذاری، ناشران، سرمایه‌گذاران و سایر اشخاص ذی ‌ربط ناشی از فعالیت حرفه ‌ای آنها، در صورت عدم سازش در کانون ها توسط هیأت داوری رسیدگی می شود» نیز شامل کارکنان شاغل در شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران نمی شود، بنابراین موضوع مشمول قوانین مزبور نبوده و علی­الاصول، مشمول قانون کار است.

حقوق زنان در قانون كار

کارفرما مكلف است نسبت به ايجاد مراكز مربوط به نگهداري كودكان (شيرخوارگاه، مهدكودك و …) با در نظر گرفتن گروه سني آنان اقدام نمايد. آيين نامه اجرايي ايجاد مراكز ذكر شده توسط سازمان بهزيستي تهيه و پس از تصويب وزير كار به اجرا گذاشته…

تعليق قرارداد كار (بخش اول)

به استناد ماده 14 قانون كار. «چنانچه بواسطه امور مذكور در مواد آتي (تعليق بواسطه قواي قهريه موضوع ماده 15 قانون كار- تعليق بواسطه مرخصي تحصيلي يا ديگر مرخصيهاي بدون حقوق موضوع ماده 16 – تعليق بواسطه توقيف كارگر به سبب شكايت شخص ثالث موضوع ماده…

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

فهرست مطالب

جستجو کردن

مشاوره رایگان با وکیل اداره کار

برای رزرو مشاوره رایگان با وکلای کارتامین فرم زیر را تکمیل کنید. همکاران ما در سریعترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.