جستجو کردن
دسته‌بندی‌ها
آیین دادرسی کار

مقررات متفرقه قانون کار

فهرست مطالب

مقررات متفرقه قانون کار (بخش اول)

مواد پایانی قانون کار از ماده 187 تا ماده 203 (ماده پایانی) به مسائل متفرقه کار می پردازد که در فصول قبلی قابل طرح نبوده است.

گواهی کار

کارفرمایان مکلفند در صورت درخواست کارگر، پس از پایان قرارداد کار، گواهی انجام کار با قید مدت، زمان شروع و پایان و نوع کار انجام شده را به وی تسلیم نمایند.

کارفرمایان مکلفند در صورت درخواست کارگر، پس از پایان قرارداد کار، گواهی انجام کار با قید مدت، زمان شروع و پایان و نوع کار انجام شده را به وی تسلیم نمایند.

مقررات متفرقه قانون کار 1

مقررات متفرقه قانون کار – تخصیص خوردگان قانون کار

مشمولین قوانین خاص

1 “””” اشخاص مشمول قانون استخدام کشوری سابق (قانون مدیریت خدمات کشوری فعلی) و سایر قوانین خاص استخدامی و کارگران کارگاههای خانوادگی، مشمول مقررات قانون کار نمی باشند.

قانون کار کشاورزی
بخش کشاورزی

2 “””” بخش کشاورزی و فعالیتهای مربوط به پرورش و بهره برداری از درختان، نباتات، جنگلها و مراتع، پارکهای جنگلی و نیز دامداری و تولید و پرورش طیور، صنعت نوغان، پرورش آبزیان و زنبور عسل، و کاشت داشت و برداشت و سایر فعالیتهای کشاورزی، به پیشنهاد شورای عالی کار و تصویب هیات وزیران می تواند از شمول قسمتی از مواد قانون کار معاف گردد.

که این آیین نامه در زمینه معاف شدن فعالیتهای بخش کشاورزی از شمول قسمتی از مقررات قانون کار تا کنون به تصویب نرسیده است.

مقررات متفرقه قانون کار 2
مشاغل متفرقه با شرایط خاص

3 “””” مدت کار، تعطیلات و مرخصیها، مزد یا حقوق صیادان، کارکنان حمل و نقل هوایی زمینی و دریایی، خدمه و مستخدمین منازل، معلولین و نیز کارگرانی که طرز کارشان به نحوی است که تمام یا قسمتی از مزد یا درآمد آنها توسط مشتریان یا مراجعین تامین می شود و همچنین کارگرانی که کار آنها در ساعات متناوب انجام می گردد در آیین نامه هایی که توسط شورای عالی کار تدوین و به تصوی هیات وزیران خواهد رسید تعیین می گردد که در موارد سکوت و عدم تصویب این آیین نامه ها، مواد قانون کار حاکم می باشد.

متاسفانه از این آیین نامه های مورد نظر تا کنون فقط (آیین نامه چگونگی مدت کار، تعطیلات، مرخصی ها، مزد و حقوق کارگرانی که طرز کارشان به نحوی است که تمام یا قسمتی از مزد و درآمد آنها بوسیله مشتریان یا مراجعین تامین می شود) مورخ 13/04/72 به تصویب هیات وزیران رسیده است.

کارگاه های کوچک کمتر از ده نفر

4 “””” کارگاههای کوچک کمتر از ده نفر را حسب مصلحت می توان موقتا از شمول بعضی از مقررات قانون کار مستثنی نمود. آیین نامه معافیت کارگاههای کوچک کمتر از ده نفر از شمول موادی از قانون کار موضوع ماده 191 قانون کار مورخ 29/10/81 و نیز آیین نامه مستثنی شدن خدام و کارکنان بقاع متبرکه، مساجد، حسینیه ها، تکایا، مدارس علوم دینی موقوفه و موقوفات عام غیر تولیدی، از شمول موادی از قانون کار مورخ 26/11/73 به تصویب هیات وزیران رسیده است.

مقررات متفرقه قانون کار (بخش اول)

اگر در حال حاضر با مشکلاتی مانند رد نکردن حق بیمه توسط کارفرما، عدم دریافت حقوق، شرایط نامناسب کاری یا اخراج ناگهانی بدون قرارداد کار مواجه هستید، با کارشناسان حقوقی «کارتامین» تماس بگیرید. ما به شما کمک می‌کنیم تا با بررسی دقیق پرونده و ارائه راهنمایی‌های تخصصی در خصوص مدارک لازم برای شکایت از کارفرما را برای شما هموار کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، با شماره ۷۶۷۹۳۳۰۱-۰۲۱ تماس بگیرید یا فرم مشاوره رایگان با بهترین وکلای اداره کار تهران را پر کنید. همچنین برای مشاهده قراردادهای کار به بانک قراردادهای کارتامین مراجعه فرمایید.

مقالات مرتبط

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های ماه
خدمات رفاهی کارگران

……………کارفرمایانی که از فراهم نمودن شرایط رفاهی عنوان شده برای کارگران خودداری نمایند به مجازات مقرر در ماده 173 قانون کار محکوم خواهند شد……

اعتبار امرمختومه در دعاوی کارگری

امر قضاوت شده به دعوایی گفته می شود که در سابق مطرح شده است و نسبت بدان حکم قطعی هم صادر شده است. چنین دعاوی سابقا برای آن ها وقت صرف شده و نسبت به آن ها رسیدگی صورت گرفته است و اصل هم بر این است که رایی که قطعی می شود تمام مراحل را طی نموده است تا به امر مختومه مبدل گردد…

آموزش و اشتغال (بخش سوم)

آموزش و اشتغال (بخش سوم – اشتغال اتباع بيگانه): اتباع بيگانه نمي توانند در ايران مشغول به كار شوند مگر با دارا بودن 2 شرط ذيل:…

دفاع ماهوی در دادرسی کار

همانطور که قبلا توضیح داده شده دفاع در دادرسی کار به دو شکل دفاع شکلی و دفاع ماهوی بود که در خصوص دفاع شکلی نوضیح دادیم در این مطلب به بررسی دفاع ماهوی می پردازیم.

کارگاه خانوادگی چیست؟

کارگاه خانوادگی چیست؟ اگر در این کارگاه فقط خویشاوندان درجه یک از طبقه اول (پدر، مادر، همسر و فرزندان کارفرما) مشغول بکار باشند، آن کارگاه خانوادگی اطلاق میشود و اگر…

با کارشناسان ما در ارتباط باشید
جستجو کردن

مشاوره رایگان با وکیل اداره کار

برای رزرو مشاوره رایگان با وکلای کارتامین فرم زیر را تکمیل کنید. همکاران ما در سریعترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.